A GYÁRRÓL

FKL Temerin gördülőcsapágy és kardántengely gyár.

Büszkék vagyunk arra, hogy a piac széles körű választékát látjuk el gördülőcsapágyak és kardántengelyek terén a mezőgazdasági gépek, az épületgépészet, az üzleti járművek, a bányászati ​​berendezések, a feldolgozóipar, a szállítóeszközök és más berendezések számára. A gyártás, a modern technológia és a korszerű gyártás mechanizmus, a 60 éves tapasztalattal lehetővé teszi a termékek gyártását az ügyfelek igényeinek megfelelően, valamint szakértői segítséget tudunk adni a gördülőcsapágyak és kardántengelyek korszerű műszaki megoldásaira.

A gyárat 1961-ben alapították, mint a Metalsmith szerviz- és termelési szövetkezetét, amely autó- és traktoralkatrészek, gép- és gépberendezés alkatrészek, valamint egyéb fémtermékek gyártásával foglalkozott. A mai FKL név 1965 óta létezik. A továbbfejlesztés célja a gördülőcsapágyak termikus feldolgozása, javítása, karbantartása és tesztelése

1990. október 4-től az FKL a gördülőcsapágyak és a kardántengelyek gyártásában részvénytársasággá alakult. A 80-as évek folyamán a gyár gyors fejlődés alá került, új, modern felszerelést vásárol és új termelési műhelyeket épít egy új gyárban, a Temerini ipari zónában.

2015-ben a privatizációs folyamat sikeresen befejeződött. Ma az FKL 100% -os magántulajdonú vállalat.

2018. június 13-án a FKL gyár megváltoztatta jogi formáját a részvénytársaságról korlátolt felelősségű társasággá.

Ma az FKL a régió egyik legsikeresebb fémgyártó gyára, amelynek fókuszpontja 1996-tól a mai napig az európai és a világ többi részének exportja.

A gyártás, a modern technológia és a korszerű gyártási kapacitások 60 éves tapasztalata lehetővé teszi a termékek szállítását az ügyfelek igényei szerint. Golyóscsapágyakat, görgőscsapágyakat, gömbcsapágyakat, tűcsapágyakat és az elmúlt két évben kúpos csapágyakat is gyártunk. A csapágyválaszték mintegy 2500 különböző csapágyat tartalmaz, melyek számos típusát, felhasználását és jellemzőit tartalmazzák. Az FKL Európa, Amerika, Ázsia, Afrika, Ausztrália és Új-Zéland piacain van jelen.